Star Citizen fortsätter sin kontroversiella resa mot ett eventuellt färdigt spel, och nu har alfaversion 3.17 släpps, tillsammans med den svängiga trailern ovan. Denna uppdatering bjuder på en hel del nytt, och en av de främsta är att man nu kan tanka andra skepp. Om det till exempel vankas en extra intensiv strid kan man alltså köpa bränsle från andra spelare med tankskepp.

En annan välkommen nyhet med koppling till handel är att man nu kan sälja de olika föremål som man ... ehem ... hittar i universumet, snarare än bara regelrätta handelsvaror. Det innebär bland annat att man kan sälja besegrade spelares vapen för att få lite extra klirr i kassan.

Vill man därefter ta en nypa frisk luft kan spelets första flod vara en bra destination, och den hittas på planeten Microtech. Detta är det första exemplet på flodtekniken som spelet ska använda, och precis som i verkligheten så påverkar vattendragen hur det omkringliggande landskapet ser ut.

Andra nyheter inkluderar att fraktskeppet MISC Hull A nu kan flygas i spelet, och utvinning av mineraler kan göras snabbare och mer effektivt med hjälp av den nya utvinningsutrustningen. Mer info om uppdateringen här, och vill man snacka loss med likasinnade är den officiella Star Citizen-tråden ett perfekt ställe.