Under gårdagen rapporterade vi att grundaren och chefen för spelutvecklaren Hangar 13, Haden Blackman, har valt att lämna företaget för att göra annat. Men det var tydligen inte den enda nyheten med koppling till denna utvecklare.

Kotaku säger sig nämligen ha pratat med en insatt källa, som uppger att Hangar 13 just nu håller på att jobba med ett nytt spel i Mafia-serien. Det ska dock inte bli en kronologisk uppföljare, utan ska istället en prequel. Det första spelet utspelar sig på 1930-talet, så frågan är hur mycket längre tillbaka de kan gå.

Det ska vara just Brighton-studion som leder utvecklingen, och projektet har kodnamnet Nero. Spelmotorn sägs vara Unreal Engine 5 snarare än Illusion Engine, som Mafia III och Mafia: Definitive Edition använde sig av.

Men detta är som sagt inte officiellt bekräftat, och även om det är under utveckling så är det inte säkert att det leder till ett färdigt spel. Utgivaren Take-Two lade ju trots allt plötsligt ner superhjälteprojektet Volt förra året, som Hangar 13 jobbat på.

Då pratade FZ med en insatt källa som uppgav att projektet kostat över 450 miljoner kronor. Personen delade även med sig av annan intressant information om hur det kan gå till i spelbranschen, så se till att läsa intervjun.