Test Drive Unlimited Solar Crown utannonserades under 2020 med en intetsägande, förrenderad trailer, varpå det blev tyst från projektet. Under 2021 stampade dock utgivaren Nacon och utvecklaren KT Racing rejält på gasen genom att släppa en intetsägande, förrenderad trailer. Spelet skulle ha släpps i september i år, men nu meddelar de att det skjutits upp till 2023. De skriver att de förstår att detta lär gör många besvikna, men att de vill leverera en polerad upplevelse.

De mest besvikna lär dock vara personerna som planerat att spela titeln på Playstation 4 och Xbox One, eftersom dessa versioner av spelet har blivit nedlagda. Anledningen till det är att de helt enkelt vill dra maximal nytta av tekniken hos de senaste konsolerna.

Som plåster på såren delar de med sig av två skärmdumpar, och på sedvanligt maner har de inget med racing att göra. Innan spelet släpps nästa år ska de även anordna en serie slutna betatest, så att "de mest otåliga av er får chansen att testa spelet långt innan det släpps".