Det har ryktats om att Hogwarts Legacy ska skjutas upp till nästa år och sedan har det ryktats om att det inte alls stämmer. Warner Bros. verkar dock ha lagt i en högre växel för marknadsföringen av spelet, så visst sjutton verkar det som att släppet inte är långt borta?

Den senaste trailern fokuserar på Playstation 5-versionen och hur de drar nytta av hårdvaran i både konsolen och Dualsense-kontrollen. Världen ser otroligt detaljerad ut, och vi kan se fram emot upplösningar på upp till 4K. Spelet stödjer även 3D-ljud.

De verkar även ha lagt en hel del krut på Dualsense-kontrollen, och den kommer bland annat att lysa i färgerna hos det elevhem vi väljer. Den haptiska feedbacken nyttjas också för att simulera känslan av att flyga på en grip, skramla fram på en vagn eller använda magier. Det sistnämnda använder sig även av de adaptiva avtryckarna.

Spelet ska släppas någon gång "holiday 2022" (som i USA börjar med Thanksgiving, 24 november) till Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S, pc och Playstation 4/5. Vill man få en lite lugnare bild av Hogwarts med omnejd släpptes en längre ASMR-video från spelet för en vecka sedan.