SCS Software har under en tid jobbat på ett DLC åt långköraren Euro Truck Simulator 2 vid namn Heart of Russia, som inkluderar en ny region i Ryssland. Detta DLC är nu nästan klart, men att släppa en sådan expansion är dock inte lika oproblematiskt som det var för bara några månader sedan, och nu har SCS Software skrivit ett inlägg där de berättar att de beslutat att inte släppa detta DLC i dagsläget.

De skriver att de försöker undvika politik i så hög utsträckning som möjligt och att de gillar att se på den delade kärleken för lastbilskörning som något som för människor samman och låter dem besöka grannländer på ett fredligt sätt.

Men eftersom detta DLC specifikt kretsar kring Ryssland har de beslutat att inte släppa det nu, eftersom det skulle kunna ses som stöd eller tolerans för invasionen av Ukraina. De skriver dock att när det blir dags för Ukraina att återuppbygga och läka, kommer de att sträva efter att låta Heart of Russia-DLC:t spela en roll i den processen.

SCS har tidigare släppt ett annat DLC vid namn Ukrainian Paint Jobs, och intäkterna från de 85 000 personer som köpt det har gått till humanitär hjälp i Ukraina. Utöver det har företaget gjort egna donationer till välgörenhetsorganisationer som är verksamma i Ukraina.