I dag får Battlefield 2042-spelare till slut den första säsongen med nytt innehåll. Season 1: Zero Hour heter det, och det består av en bana, två fordon, två vapen, en specialst och lite annat. Inte tillräckligt efter sju månaders väntan, menar många upprörda spelare i kommentarsfält.

Nu hävdar journalisten Jeff Grubb att spelets utvecklingsteam bantats till ett minimum. I videopodden Grubbsnax säger han att Dice försöker bli färdiga med de fyra innehållsuppdateringar till BF2042 som de lovat "så fort och så billigt som möjligt" och att teamet krympts till ett "skeleton crew" för att frigöra resurser till nästa Battlefield-spel. Det rapporterar VGC som skrivit ut vad Grubb säger.

The skeleton crew is working to pump that stuff out the fastest and the cheapest it possibly can.

They’re doing this to move everyone on to the new Battlefield as fast as possible. The real core crew of Battlefield developers are already working on that.

Men EA dementerar Grubbs påståenden. Grubb själv har publicerat ett svar från EA, där företaget bland annat kallar dem "osanna" och att "ett signifikant team" jobbar med att förbättra och utveckla BF2042, och att det är Dice själva som leder arbetet.

Battlefield 2042 - Season 1: Zero Hour släpps som sagt i dag. Dice har lovat ytterligare tre säsonger till spelet, och en ska komma framåt höstkanten. Okänt innehåll i den än.