Speljournalisten och läckaren Tom Henderson är tillbaka med nya rykten, och denna gång rör de hårdvara. I en artikel på Tryhardguides skriver han att Sony jobbar på en proffskontroll som tros gå under arbetsnamnet "Hunt". Och inte nog med det, för andra källor uppger att Sony planerar att avslöja ny hårdvara (som inte är en konsol) i slutet av månaden, vilket skulle kunna inkludera denna kontroll.

Kontrollen ska ha en hel del intressanta funktioner, inklusive löstagbara analogspakar, stopp för avtryckarknapparna och paddelknappar på baksidan. Henderson säger sig dessutom ha fått se bilder på en påstådd prototyp, men tyvärr med villkoret att dessa bilder inte publiceras.

Kontrollen sägs bibehålla Playstation 5-stilen, men alltså med möjlighet att till exempel ta bort analogspakarna och deras komponenter, möjligtvis för att kunna klämma dit egna varianter eller versioner från tredjepartstillverkare. Det låter även behändigt om man drabbas av det förhatliga fenomenet "stick drift", eftersom man då skulle slippa köpa en helt ny kontroll. Kontrollen ska dessutom ha grepp som gör den enklare att hålla i, som även de kan tas bort om man vill.

Allt detta är som sagt bara rykten, så ta det med en nypa salt. Lite mer påkostade och anpassningsbara kontroller har dock blivit på modet på senare år, så det är inte helt långsökt att även Sony vill erbjuda något för den marknaden.