21 juni är det som gäller om du har gått och funderat över om det är värt att köpa Total War: Three Kingdoms. Om du har Game Pass till PC, det vill säga. Creative Assemblys pseudohistoriska strategititel erhöll en hel del beröm när det släpptes, såväl som välförtjänt kritik.

I FZ recension skrevs det bland annat spelet var "Extremt ambitiöst, hisnande episkt, och djupt förvirrande", samt att inget Total War, förutom kanske Attila, har haft en så brant inlärningskurva. Vidare skrämde nog miljön och tidseran bort en del fans av CA:s historiska spel, åtminstone några av oss som bor här i väst. För har man inte läst romanen som spelet baseras på, som i sin tur är byggd på lager och lager av legender från det gamla Kina, kan allt känns väldigt förvirrande.

Oavsett sålde det okej här i väst, men kanske inte så mycket som man hade hoppats på. Den kinesiska marknaden öppnades dock upp. Ett separat team har nu tagit över den eventuella fortsättning på Three Kingdoms.

Och från och med juni kan du alltså spela det "gratis", förutsatt att du har ett PC-Game pass. Kolla in vår recension om du fortfarande funderar över om det är värt hårddiskutrymmet, eller för den delen en prenumeration.