Funcoms överlevnadsspel Conan Exiles tuffar på och version 3.0 är nu på intåg. Faktum är att trailern för denna stora uppdatering tycks ha letat sig ut på internet i förväg. Uppdateringen heter Age of Sorcery, och precis som namnet antyder är magi en av höjdpunkterna i den.

I videon säger utvecklarna att de ville att magin skulle kännas fysiskt grundad såväl som ondskefull. Systemet delas upp i ritualer och trollformler, där ritualer är något man utför i sin bas för att skapa något. Där kommer det även finnas ett offeraltare, dit man kan dra en medvetslös motståndare för att använda i ritualen.

Ritualerna man kan ägna sig åt inkluderar bland annat nekromanti för att väcka de döda eller skapa speciella riddjur. En annan ritual har att göra med det fast travel-systel som ska implementeras, där man kan offra blod och svavel för att aktivera fast travel-stationerna. Ett annat exempel är möjligheten att ge utrustning, som ett vapen, utseendet från en annan utrustning, för att skapa varianter som har de stats man vill ha och även ett utseende man gillar.

Andra tillskott är ett nytt byggsystem som ska vara betydligt lättare att använda med handkontroll. De tänker även lägg till ett battle pass för att låsa upp nya saker i spelet. Man ska kunna låsa upp dessa saker antingen genom att klara olika utmaningar i spelet eller genom att helt enkelt öppna plånkan och pröjsa för nivåer – detta system ska ersätta de kosmetiska DLC:n som de tidigare släppt. Det ska även komma en butik där man helt enkelt kan köpa de specifika saker man vill ha.

Uppdateringen ska släppas under det tredje kvartalet i år, alltså juli-september.