Det är visserligen svårt att föreställa sig idag, när man till och med infört köpstopp då onlinerollspelet Final Fantasy XIV varit för populärt för sitt eget bästa, men en gång i tiden var Square Enix mmorpg ett fiasko. Första iterationen 2010 blev en flopp på alla de sätt, innan A Realm Reborn tre år senare påbörjade en framgångssaga som vi ännu inte anar slutet på.

Naoki Yoshida, som brukar ses som räddaren av Final Fantasy XIV, oroar sig dock över att ryktet skadat seriens anseende bland yngre gamers. Något vi vidrörde när vi tidigare skrev om att Final Fantasy XVI inte blir ett open world-spel. Yoshida, eller "Yoshi-P" som han ofta kallas, berättar för 4Gamer (via Wccftech) att både del fjorton och femton påverkar yngre spelares bild av serien.

Även om Final Fantasy XV knappast floppade så är det inte seriens mest ikoniska ögonblick. Del femton har dessutom kritiserats för att det, trots sin långa utvecklingstid, kändes ofullständigt.

Yoshi-P regisserar Final Fantasy XVI och oroar sig över att dessa mer eller mindre snedsteg alltjämt påverkar ryktet. Han verkar dock vara lite av en orolig själ, då Yoshi-P uttrycker via Playstation Blog att han oroade sig över att jonglera både del fjorton och sexton samtidigt.

Dessutom bekymrade han sig över vad fansen skulle tro.

Fans of both games would have good reason to believe I wasn't giving either project my full attention.

Förmodligen skingras oron om Final Fantasy XVI visar sig vara ett pangspel. Nästa sommar vet vi.