Filmlicensspel har sällan varit något att hetsa upp sig över, men ett av undantagen är utan tvekan Blade Runner – ett äventyrsspel som utvecklades av Westwood och släpptes 1997. Sedan några år tillbaka har Nightdive Studios jobbat på en remaster av det, men projektet har kantats av problem, bland annat eftersom de inte haft tillgång till källkoden.

Projektet har dock lyckligtvis inte lagts ner, och nu är remastern faktiskt klar. Och inte bara det, för den släpps redan idag till pc, Xbox, PlayStation and Switch. Remastern ger oss bland annat uppskalade mellansekvenser, högre bilduppdatering, HD-upplösningar, bättre kontrollstöd och ett förbättrat gränssnitt för ledtrådarna.

En tidigare video som jämförde de nya mellansekvenserna med de gamla fick en del kritik för att de såg för utsmetade ut och verkade ha förlorat en del av den uppfattade detaljrikedomen hos originalen. Den kritiken tycks stå sig i och med den nya trailern ovan, där vissa hävdar att det ser ut som om de smetat in linsen med vaselin och att spelet inte verkar "remastrat nog". Det är dock inte släppt än, så vi får vänta några timmar innan vi kan bedöma saken själva.

Användare rapporterar att det är lite spoiler-varning på trailern nedan, så titta på egen risk.