Star Ocean: The Divine Force är en ny del av den anrika serien, och i en ny trailer har Square Enix nu meddelat när det kommer att släppas. Det blir exakt ett år efter utannonseringen, alltså 27 oktober 2022. Utöver trailern med släppdatumet har vi även fått två andra trailers, där en går igenom huvudkaraktärerna och hur striderna går till och den andra tar en närmare titt på karaktären Raymond.

Precis som föregångarna kommer spelet att ha val som måste fattas och som sedan påverkar handlingen. Och på tal om handlingen så kommer vi den här gången att ha två olika protagonister att välja mellan: Raymond och Laeticia, där den första representerar sci-fi och den andra fantasy, och därför ger oss olika perspektiv på berättelsen.

Striderna blir hyfsat snabba den här gången, och över lag tycks förväntningarna bland fansen vara rätt höga. Den 27 oktober 2022 får vi alltså se om denna del i Star Ocean-sagan höjer sig till stjärnorna eller sjunker till havets botten, och de aktuella plattformarna är Playstation 4/5, Xbox One, Xbox Series X/S och pc.