Förstapersonsskjutaren XIII har blivit något av en kultklassiker, och därför möttes nyheten att spelet skulle få en remaster med lika delar skepsis och glädje. Skeptikerna hade dock all anledning att oroa sig, för när spelet släpptes stod det klart att det var en redig röra som inte lyckats fånga minsta tillstymmelse av originalets charm. Det var två år sedan, och det har inte hänt mycket sedan dess – men det blir det snart ändring på.

I ett pressmeddelande säger utgivaren Microid att de lämnat över utvecklingen av spelet till den franska studion Tower Five, istället för Playmagic. I över ett år ska de ha jobbat på en stor uppdatering till spelet som bland annat ska förbättra dess grafiska stil – som fått stark kritik för att inte leva upp till originalets serietidningsliknande design – AI:n och andra tekniska aspekter. Spelet ska dessutom få online-multiplayer för upp till 13 spelare.

Detta ska släppas som en gratis uppdatering till alla versioner av spelet den 13 september, och samma dag kommer även Nintendo Switch-versionen att släppas (som också inkluderar denna nya uppdatering).