Tonläget när besvikna eller allmänt otrevliga spelare kommunicerar med spelutvecklare är ofta oförsvarligt hårt. Exemplen är många, och så sent som i går meddelade Monkey Island-skaparen Ron Gilbert att han kommer att sluta att dela med sig om utvecklingen av nästa spel i serien på grund av alla personliga attacker. Nästa person att känna sig tvungen att uppmana folk att bete sig som folk är Sony Santa Monicas Cory Barlog.

Anledningen är att det hade ryktats om att Sony skulle utannonsera ett släppdatum för God of War Ragnarök igår, vilket inte skedde. Det ska ha resulterat i att en kvinnlig utvecklare fick "dick picks" skickade till sig. Det är givetvis helt oacceptabelt, och i ett Twitter-inlägg skriver Barlog att folk ska visa lite jävla respekt för de människor som kämpar med att skapa saker som spelare kan njuta av.

En användare svarade att det är personen som läckte informationen såväl som speljournalisten Jason Schreier som bör klandras, eftersom de gjorde att folk fick upp förväntningarna om att utannonseringen skulle ske. På det svarar Barlog att man över huvud taget inte ska försöka hitta någon att beskylla eller hata, eftersom det inte rör sig om ett krig, utan om att skapa något som folk kan njuta av tillsammans. Xbox-chefen Phil Spencer håller med Barlog och säger att han ser fram emot att lira Ragnarök när det kommer ut.