Under det gångna året har det ryktats friskt om att både Sly Cooper och Infamous ska återupplivas, men nu har skaparna bakom spelen – Sucker Punch – gjort ett otvetydigt uttalande som slår en ordentlig spik i kistan för sagda rykten.

På sin webbplats skriver de i ett inlägg att de närmar sig sitt 25-årsjubileum och är stolta över de karaktärer och berättelser de skapat, som inkluderar allt från Rocket: Robot on Wheels och Sly Cooper till Infamous och Ghost of Tsushima.

Men just nu fokuserar de helt och hållet på sitt nuvarande projekt, vilket innebär att de inte har några planer på att återuppliva Infamous eller Sly Cooper i dagsläget. De påpekar även att ingen annan studio jobbar med dessa varumärken. De lämnar dock dörren öppen för att varumärkena kan komma tillbaka i framtiden, så än är inte hoppet ute för dem som älskar serierna i fråga.

Men vad är då projektet som de fokuserar på i dag? Det vet vi inte, men vi ska nog inte bli förvånade om det visar sig att en uppföljare till Ghost of Tsushima är på väg.