Tidigare under året fick vi veta att svensk Tobii tar hand om ögonspårningen i Sonys kommande VR-headset PS VR2. Nu har Sony listat ytterligare några funktioner som headsetet kommer att utrustas med.

De börjar med möjligheten att använda de kameror som sitter på framsidan av headsetet för att se ens omgivning. Med andra ord måste man inte ta av sig headsetet om man måste plocka upp något i rummet, när man vill orientera sig eller om man tycker sig höra något märkligt i rummet. De betonar dock att denna vy endast är till för att se sig om och att man inte kan spela in den.

Vidare kommer headsetet med en funktion som låter en filma sig själv när man spelar genom att ansluta en PS5 HD-kamera. Med andra ord något som framför allt streamers kan dra nytta av för att inte bara visa upp själva spelet, utan även när de står och viftar med kontrollerna.

För att undvika att snubbla över soffan eller drämma näven i väggen kommer man med hjälp av headsetets kameror och Sense-kontrollerna kunna markera ut sitt spelområde i rummet, varpå man får varningar om man börjar närma sig kanterna – alltså liknande vad vi sett med Rift, Vive etc.

Avslutningsvis kommer headsetet att ha två olika lägen: ett VR-läge och ett filmläge, där det sistnämnda kan spela upp material på en virtuell bioduk i full HD-upplösning, HDR och upp till 120 Hz.

Vi vet inte när PS VR2 ska släppas, men Sony utlovar mer information inom kort.