Det blir svenska Tobii som levererar tekniken för ögonspårning i Playstation VR2. Det meddelar Stockholmsföretaget i ett kort meddelande.

Tobii, världsledande inom eyetracking och pionjär inom attention computing, meddelar att Tobiis innovativa eyetracking-teknik kommer finnas i det kommande VR-headsetet PlayStation VR2.

Redan i februari i år sa Tobii att man förhandlade med Sony om kontraktet att göra ögonspårningen i PSVR2, och nu är det alltså klart. Affären beräknas stå för 10 procent av Tobiis intäkter i år, skriver företaget.

Förutom ögonspårning kommer PSVR2 ha "foveated rendering" (att bara den del av bilden du tittar på renderas högupplöst, för att spara prestanda), två OLED-paneler med upplösningen 2 000 x 2 040 pixlar och uppdateringsfrekvens på 90 eller 120 Hz. Det finns ännu inget pris eller releasedatum, men det spekuleras i premiär tidigt 2023 eller möjligen sent i år.

Föregångaren PSVR har sålt i över 5 miljoner exemplar.

Tobii är kanske mest kända för sina Eye Tracker-produkter, som läser av ögon- och huvudrörelser för att simulera rörelser i spel. Typ samma grej som gamla TrackIR. Vi testade Eye Tracker 5 nyligen - läs testet här.