Nintendo Switch fyllde fem år i våras och trots, tidvis, ihärdiga rykten har en "Switch Pro" aldrig blivit verklighet. Förmodligen har både vi och Nintendo snarare siktet riktat mot den eventuella uppföljaren, och Nintendo har varit öppna med att de är bekymrade över skiftet från Switch.

Men det lär inte ske i en nära framtid. I samband med att Nintendo begick kvartalsrapport och konstaterade 111 miljoner sålda Switch (men trögare försäljning, förklaras med komponentbrist), kommer en analys från Nikkei (via VGC). Enligt deras undersökning kommer Nintendo "inte att bekräfta någon ny hårdvara i år". De har analyserat kvartalsrapporten och menar att Nintendo snarare siktar på att nå försäljningsmål än att lägga kraft på ny hårdvara.

Shuntaro Furukawa, Nintendos vd, antyder för publikationen att det är ett nog så svårt mål.

Normally, we stockpile inventory in the summer to prepare for the year-end sales season, which is at its peak. This summer, we are not able to produce as many as usual.

Målet är 21 sålda miljoner under räkenskapsåret, och efter första kvartalet har man cirka 17,5 miljoner kvar. Nintendo har tidigare i år också sagt att Switchen bara är i medelåldern, och således har många år kvar. Det vittnar definitivt (också) om att "Switch 2" är långt borta.