För några dagar sedan frestades vi med att cyberpunk-spelet The Ascent skulle få nytt innehåll, men inte exakt vad det rörde sig om. Nu har Neon Giant lyft på locket och bekräftat att det rör sig om ett DLC. Det går under namnet Cyber Heist och ska släppas redan 18 augusti, så det är bara ett par veckor kvar.

En trailer för härligheten ser ni ovan, och låt er inte luras av att den börjar på samma sätt som den tidigare teasern - den bjuder på mer material i slutet. Handlingen utspelar sig efter grundspelets och kräver att man faktiskt har klarat det innan man sätter igång. DLC:t utspelar sig i en annan arkologi (megaskyskrapa) än den man utforskar i grundspelet, och totalt ska det finnas tio nya "platser". Där kommer vi att tackla sex huvud- och sidouppdrag.

Även på vapenfronten vankas det nyheter, där den främsta är att det nu finns närstridsvapen. Dessa inkluderar bland annat något som heter "Rock crusher" och "Guillotine", vilket vi får anta är den stridshammare och det laserbestyckade (?) svärd som skymtar i trailern. Givetvis står co-op även på menyn, precis som i grundspelet.

Priset blir 9,99 €, motsvarande en hundralapp, och det är alltså 18 augusti som gäller.