Arbetet med modden Half-Life 2 VR, kort och gott en virtual reality-version av Valves klassiker från 2004, verkar ha fått rejäl fart. I september släpps en betaversion av projektet, och den låter dig spela titeln från start till mål.

För att fixa steget till VR har utvecklarna förändrat vissa saker. Till exempel vapnen, där det är manuell omladdning och möjligt att sköta dem med två händer. Också rörelserna har anpassats till hur moderna VR-spel i förstaperson fungerar, med olika sätt att vrida och röra på sig. Dock kan vi inte teleportera oss i modden (än). De försöker även förbättra grafiken, men understryker att det här är ett väldigt gammalt spel och att vi inte ska förvänta oss underverk.

De utdragna fordonspartierna verkar vålla en del bekymmer. Utvecklarna flaggar för stor sjösjukerisk där, och de har tagit fram hjälpmedel som ska lindra eventuella plågor. och det går att köra från tredjepersonsvy en bit bakom fordonet.

Half-Life 2 VR blir gratis. Den kräver att du äger Half-Life 2 och ett Steam VR-kompatibelt VR-headset. Releasedatumet är ännu inte spikat, utan kommer kommuniceras inom kort. Det är ännu inte säkert om moden blir tillgänglig via Steam eller på annat sätt.

Modden lär få svårt att nå upp i samma klass som Valves egna VR-mästerverk Half-Life: Alyx. Men den bygger ju på en superklassiker till spel, så om den funkar bra tekniskt lär den vara väl värd att testa.