Gillar ni filmtrilogin om Härskarringen så vet ni säkert vilka Weta Workshop är, eftersom de jobbat med effekterna för dessa och en rad andra storfilmer. I slutet av förra året skrev vi om att en platsannons skvallrat om att företagets speldivision jobbade på ett spel baserat på "ett världskänt varumärke som ligger oss väldigt varmt om hjärtat".

Nu vet vi med största sannolikhet vad det handlar om, eftersom Weta meddelat att de ingått ett samarbete med den Take-Two-ägda utgivaren Private Division för att skapa ett nytt spel som utspelar sig i J.R.R. Tolkiens Midgård. Spelet kommer att bygga på böckerna snarare än filmerna, och om förra årets platsannons stämmer (och faktiskt gäller det här projektet) ska det släppas till pc och konsoler.

Vi ser fram emot att samarbeta med Weta Workshop för att ge ut ett spel som utspelar sig i ett så pass fantastiskt och hyllat universum. Varumärket The Lord of the Rings inkluderar så många otroliga berättelser och inga är bättre utrustade än teamet hos Weta Workshop för att skapa en distinkt, ny spelupplevelse i Midgård. – Michael Worosz, chef på Private Division.

Amie Wolken från Weta skriver i sin tur att det är ett privilegium att få skapa ett spel i Midgård, "speciellt ett som är så annorlunda jämfört med vad fans har spelat tidigare". Utvecklingen är fortfarande i ett tidigt skede och spelet väntas släppas under Take-Twos räkenskapsår 2024 (april 2023 till mars 2024).