Mer eller mindre flamsiga spel som kretsar kring djur har vi sett en del av på senare år, med titlar som Goat Simulator – som snart får uppföljaren Goat Simulator 3Untitled Goose Game. Och nu ska de få förstärkning i form av Squirrel with a Gun, som föga förvånande handlar om en ekorre med en pistol. Det rör sig dock inte om någon specialanpassad ekorrpistol, utan om fullvärdiga handeldvapen för människor som den lilla gnagaren kånkar runt på.

Tack vare storleken kan den lilla krabaten inte bara använda vapnen mot fiender, utan även dra nytta av rekylen för att åka på flygturer. Ekorrens motivationer känner vi inte till, men baserat på den senaste trailern tvekar den inte att råna oskyldiga människor på deras mobiltelefoner. Kostymklädda agenter är dock ute efter gnagaren, så det gäller att försvara sig med kulor och vältajmade pareringar av deras attacker.

Det är ett sandlådespel som fokuserar på utforskande och givetvis att skjuta, och mycket mer än så vet vi inte om det. På spelets Steam-sida får vi åtminstone veta att det planerade släppdatumet är en "bra fråga!".