Den nya kvartalsuppdateringen för Diablo IV är här och fokuserar på vad som kommer att hända med spelet efter att det har släppts. De skriver att många har gillat säsongsupplägget i Diablo II: Resurrected och Diablo III, och därför kommer de fortsätta med det konceptet och släppa den första säsongen kort efter att spelet är ute. Som i trean måste man börja med en ny karaktär när varje säsong drar igång.

De betonar även att säsongsdesignen innebär att all ens karaktärs styrka kommer att komma från att spela spelet och att man inte kan bli starkare genom att spendera pengar, vilket är i linje med vad som sagts tidigare. Det kommer att finnas ett season pass där man kan låsa upp saker och en butik för kosmetiska föremål, men inget som innebär att man kan betala för att göra sin karaktär starkare. För att förtydliga är alltså det "season pass" de hänvisar till ett system för att låsa upp saker under säsongerna, inte ett paket med DLC man köper i förväg.

Man kommer kunna låsa upp XP-boostar i season pass, men eftersom det påverkar hur stark ens karaktär blir är dessa helt gratis att låsa upp, och det går inte att spendera pengar för att komma åt dem snabbare.

Själva säsongerna kommer givetvis att bjuda på nytt innehåll och nya delar av handlingen, och de säger att de vill att spelarna ska få börja uppleva det nya inom en timme av att de börjat spela. Hela uppdateringen innehåller mycket mer information om säsongerna, så ta en titt på den här.

Diablo IV ska släppas under den första halvan av 2023 till pc, Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4/5.