Sonic Frontiers har fått en hel del uppmärksamhet sedan Sega började visa upp det, men kanske inte av de anledningar som de hade önskat. Istället för lovord har många sagt att det mest ser ut som en demobana från Unreal Engine med lite utspridda Sonic-assets. Spelets mer linjära banor såg dock något bättre ut än den öppna världen, och hur som helst har studiochefen Takashi Iizuka sagt att de är nöjda med spelet som det är.

När vi får spela spelet själva vet vi inte, eftersom inget officiellt kungörande av släppdatumet har gjorts. På den taiwanesiska versionen av e-handelssidan Shoppee har det dock (via Reddit) dykt upp vad som verkar vara officiellt marknadsföringsmaterial där det står att spelet ska släppas 15 november, vilket stämmer överens med det datum som tidigare dykt upp i Playstation Networks backend.

Vidare står det att DLC redan nu planeras för spelet, och vi ser även en bild med flera klassiska Sonic-karaktärer, som Tails och Knuckles. Allt kan givetvis vara påhitt, och kanske får vi äktheten bekräftar under Gamescoms öppningsshow, där spelet ska visas upp.