"Var det alltid så här kaotiskt?" undrar en fiskmås i de inledande ögonblicken för trailern till Cities: Skylines kommande expansion. Den går under namnet Plazas & Promenades (expansionen alltså, inte fiskmåsen), och precis som namnet antyder kretsar den kring platser där man får använda benen för att ta sig runt, snarare än bil. Det vankas promenadstråk, marknadstorg och regelrätta zoner såväl som gator där bilar helt enkelt är förbjudna.

Andra nyheter inkluderar gatumusik för att höja lyckan i gångtrafikantzonen (å andra sidan räknas det även som oljud). Vill man istället minska invånarnas lycka så kan man införa ett sockerförbud, vilket ökar deras livslängd. Det vankas även tre nya distriktspecialiseringar: kontorsbyggnader, bostadsområden med hög densitet och kommersiella zoner med hög densitet, med 24 nya tillhörande byggnader.

Det rekommenderade priset är 14,99 € och expansionen ska släppas "snart". I övrigt går spelet som tåget, och firade för ett par månader sedan tolv miljoner sålda exemplar.