The Division Heartland är en free-to-play-avstickare som vi hittills inte vet jättemycket om, trots att det utannonserades för över ett år sedan. Det gameplay vi sett från det har varit läckt sådant, och nu kommer det en ny läcka, signerad Ubisoft själva.

Nyligen råkade de lägga upp spelets sida på Ubisoft Store, och givetvis hann folk knäppa skärmdumpar innan Ubisoft upptäckte misstaget och tog ner den. Tack vare detta snedsteg har vi nu information om två av spelets spellägen: Storm Operations och Excursion Operations.

Det förstnämnda är bygger på PvEvP för 45 spelare, där man slåss mot den aggressiva Vultures-fraktionen samtidigt som det även finns ett dödligt virus att passa sig för – det låter onekligen som ett battle royale-läge. Det andra spelläget bygger på PvE-uppdrag, "insamling av utrustning, aktivering av varningar och förberedelse av slagfältet", vad det nu innebär.

Vidare stod det att man kan spela som sex olika agenter och välja mellan tre olika klasser, med varierande fördelar och förmågor.

Klart står i alla fall att vi kommer att få mer officiell information under Ubisoft Forward den 10 september, där Assassin's Creed Mirage också ska visas upp för första gången.

Angående släppdatumet är det senaste vi hört att det ska släppas någon gång innan mars 2023.