I början av veckan skrev vi om att Xbox-chefen Phil Spencer sagt att de gett Playstation en försäkran om att Call of Duty kommer att fortsätta släppas på Playstation i "flera år" även om Microsoft får igenom sitt köp av Activision Blizzard. Han kallade det för "ett erbjudande som går mycket längre än typiska överenskommelser i spelbranschen".

Någon som inte är lika benägen att hylla överenskommelsen är dock Playstation-bossen Jim Ryan. I ett uttalande till Gamesindustry säger han följande:

Microsoft har bara erbjudit att Call of Duty ska stanna på Playstation i tre år efter att det nuvarande avtalet mellan Activision och Sony tar slut. Efter nästan 20 år av Call of Duty på Playstation var deras erbjudande otillräckligt på många nivåer och tog inte hänsyn till hur detta påverkar våra spelare.

Vi vill garantera att Playstation-spelare fortsätter att få en Call of Duty-upplevelse av högsta kvalitet, och Microsofts förslag underminerar den principen.

Call of Duty är ett av de största varumärken i spelbranschen och lär ha stor påverkan på hur konkurrensmyndigheter ser på det potentiella uppköpet. Nu återstår att se om 3-årserbjudandet från Xbox kommer att kvarstå, eller om de beslutar att vara lite mer generösa för att bättra på sina chanser att få igenom köpet.