Niantic är skaparna bakom Pokémon Go, som släpptes under 2016 och sedermera gick till spelhistorien tack vare sina otroliga spelarsiffror och smått löjliga intäkter. Niantic har dock inte lyckats komma nära denna succé igen, trots tillgång till varumärken som Harry Potter, vilket ledde till Harry Potter: Wizards Unite – som slog igen portarna bara 2 1/2 år efter att de öppnats.

Men skam den som ger sig, och nu har de ingått ett samarbeta med ytterligare en gigant, nämligen Marvel. Spelet som ska utvecklas heter Marvel World of Heroes och kretsar givetvis kring superhjältar, och är ett mobilt AR-spel. En första trailer ger oss en konceptuell titt på det hela, där en grupp ungdomar blir till superhjältar som attackerar varandra i parken.

Spelet ska låta oss skapa en egen superhjälte, komplett med ursprungshistoria. Man ska därefter patrullera sitt grannskap för att sätta stopp för brott, klara uppdrag och tackla interdimensionella hot. Vi kommer dock inte att göra det helt ensamma, eftersom hjältar som Wolverine, Captain America, Spindelmannen och andra kommer att ansluta sig i kampen mot superskurkarna.

Spelet ska släppas någon gång under 2023.