Tack vare glömska ser VR-headsetet Quest Pro ut att ha avslöjats. En person har lagt upp bilder och en film som av allt att döma visar en utvecklarversion av Metas nästa virtual reality-produkt.

Headsetet hittades på ett hotell av en Ramiro Cardenas, som arbetar på hotellet. Han fotade och filmade det hela, och har lagt upp det för allmän beskådan. Filmen visar ett svart headset med tre kameror eller sensorer synliga framtill, två på sidan och omgjorda handkontroller (de stora ringarna saknas).

Cardenas säger till Kotaku att headsetet var ett av flera som låg i en svart plastsäck i hotellkorridoren, och han gjorde upptäckten när han skulle städa bort den. Han ska inte ha testat att starta headsetet (det är inte utan att man undrar varför...), och sedan lämnat tillbaka det till dess rättmätiga ägare.

Quest Pro tros bli ett högpresterande headset med betydligt högre prislapp. Inget Quest 3, alltså. Det har surrats om prestanda i klass med marknadsledarna, mixed reality-funktionalitet med mera, och att det vänder sig till utvecklare, företag och andra med stor plånbok. Men det är obekräftade uppgifter än så länge.

För ett år sen avslöjade Meta (tidigare Facebook) att de jobbar på Project Cambria, ett nytt VR-headset. Den 11 oktober äger eventet Metac Connect rum - mycket tyder på att Quest Pro blir officiellt avtäckt då.