Det kommer kanske inte som någon överraskning, men enligt Xbox-chefen Phil Spencer har de inga planer på att sluta med sina uppköp.

I en intervju med Squawk Asia får han frågan om de i och med det stundande uppköpet av Activision kommer att trycka på pausknappen efter det, och Spencer betonar att det är en bransch med otroligt stor konkurrens och att de inte har råd att stanna upp. Istället kommer de att förbli aktiva, och han pekar bland annat på Tencent och Sony som stora, investerande aktörer som de vill ta upp kampen med.

Vilka de kan tänkas köpa upp härnäst vet vi inte, men Spencer bekräftar åtminstone att de inte planerar att köpa Discord, samtidigt som han påpekar att tjänsten nu går att använda för röstchatt på Xbox. Han passar även på att skicka en mindre subtil känga till Playstation, som också utannonserat ett samarbete med Discord, men inte lanserat röstchatt än.

Angående den asiatiska marknaden (Spencer är just nu på Tokyo Game Show) säger han att det är Nintendos och Sonys hemmaplan och att Xbox måste jobba extra hårt för att utmärka sig med den. Det är en av anledningarna till att han närvarar vid TGS för att träffa partner och utvecklare och se till att de förstår deras vision för plattformen.