Antalet Cyberpunk 2077-spelare på Steam har mångfaldigats de senaste dagarna. I går var toppnoteringen drygt 85 000 spelare samtidigt, vilket är mer än fyra gånger fler än toppnoteringen i augusti, enligt siffror hos Steam Charts. Det är också det högsta spelarantalet sedan i januari 2021, månaden efter att spelet släpptes.

En orsak till det förnyade intresset kan vara serien Cyberpunk Edgerunners som hade premiär på Netflix förra tisdagen, det spår PC Gamer. En annan kan vara tillkännagivandet av expansionen Phantom Liberty veckan innan; den släpps till pc, PS5 och Xbox Series (men inte PS4 och Xbox One) under 2023.

Cyberpunk 2077 släpptes i december 2020 och fick ett lindrigt sagt blandat mottagande. Vissa hyllar spelet, andra menar att det är buggigt bortom spelbarhet och har betydande brister. Alla kan vara överens om att PS4- och Xbox One-versionerna var undermånliga, med usel framerate och andra problem. CDPR har jobbat enträget med att förbättra spelet, och kanske får det en ny vår när expansionen landar. Det skulle göra både spelare och aktieägare glada.