Det kanske är lite tidigt att kalla Return to Monkey Island som en succé, men de första dagarna har gått riktigt bra för denna efterlängtade uppföljare. Någon som verkligen är exalterad och glad över släppet är Craig Derrick, som samarbetat med Ron Gilbert & Co. i utvecklingen av spelet och även jobbar för Lucasfilm Games.

I en radda inlägg på Twitter skriver han om 14 år gamla planer på att återuppliva serien och hur roligt det är att det nu har skett. Det mest intressanta kommer dock i slutet av det sista inlägget, som lyder:

Jag är säker på att mer kommer att sägas under de kommande veckorna och månaderna, men för stunden står jag redo när det är dags att gå TILLBAKA TILL HERRGÅRDEN!

Slutklämmen kanske inte säger sådär jättemycket på svenska, men på engelska lyder den "Back to the mansion", och visst sjutton måste det vara klassikern Maniac Mansion han hänvisar till – ett annat av Ron Gilberts spel.

Nu behöver det ju inte vara något annat än en simpel önskan från Derrick att göra något med varumärket (han har dessutom skrivit samma sak för en månad) sedan, men man kan alltid hoppas på att hjulen redan är satta i rullning och att något är på gång. Vad hade ni i så fall föredragit? En remake? En uppföljare?