I går blev det till slut dags att återvända till den mytomspunna apön i Return to Monkey Island, och givetvis var det seriens skapare, Ron Gilbert, som stod bakom rodret för att styra skutan. Resan till släppet har varit förhållandevis kort, eftersom spelet utannonserades i april i år, men vågor har det funnits gott om.

En del gillade inte den nya grafiska stilen och Ron Gilbert själv kände sig så pass besviken över vissa inlägg i hans blogg att han beslutade sig för att inte dela med sig av mer från spelet.

Men nu är spelet ute, och det verkar vara ett riktigt bra tillskott till serien. På Metacritic ligger snittbetyget för pc-versionen på 88/100 och Switch-versionen på 84/100. Och det är inte bara spelmedia som tycks hylla spelet, utan även spelarna.

Steam ligger omdömet i skrivande stund på "Överväldigande positivt", och fansen tar bland annat upp dialogen och de minnesvärda platserna som positiva aspekter. På minussidan menar vissa på att det något märkliga slutet i Monkey Island 2 inte gör Return to Monkey Island några tjänster, eftersom detta är en direkt uppföljare. Men över lag är det alltså otroligt positiva reaktioner.

För FZ dröjde recensionskoden, men Joakim Kilman lirar för fulla muggar och hans recension dyker upp senare under veckan.