Efter nästan två år i early access är nu retroskjutaren Prodeus släppt i skarp version. Det beskrivs som ett FPS av den gamla skolan, fast med moderna renderingstekniker som får den pixliga estetiken att se relativt imponerande ut.

Det bjuds på en ordentlig singleplayer-kampanj, röjig multiplayer med klassiker som Team Deathmatch och Capture the Flag, och ett ordentligt verktyg för att skapa egna banor, som även låter en bläddra bland alla de banor som andra spelare har skapat.

Omdömet på Steam sedan 1.0-versionen släpptes ligger på "Väldigt positivt", och utöver lite strul med multiplayer-servrarna tycks lanseringen ha gått smidigt på pc. På konsolerna hade de dock lite problem med att få ut spelkoderna till spelare som backat projektet på Kickstarter.

Det bleknar dock i jämförelse med Switch-spelarnas kalldusch, som bestod av en försening av spelet på obestämd tid bara en dag innan det skulle släppas. Boven i dramat är en ordentlig grafisk bugg som de måste mosa innan spelet kan släppas. De har som sagt inget datum, men siktar på att få ut spelet till Switch så snart som möjligt.