Playstation Stars är ett kommande "lojalitetsprogram" som vi skrivit lite om tidigare. Programmet släpptes i går i Asien, medan Amerika får vänta till 5 oktober och Europa, Australien och Nya Zeeland till 13 oktober.

Det rör sig alltså om ett gratisprogram där man genom att spela och köpa spel, knipa trophies och delta i diverse kampanjer får lojalitetspoäng och digitala samlarobjekt. Poängen kan sedan lösas in mot PSN-pengar, digitala samlarobjekt och specifika produkter på Playstation Store. Sony är dock noga med att påpeka att dessa samlarobjekt inte har något med NFT:er eller blockkedjor att göra, och att de varken kan bytas eller säljas.

Man kan även nå fyra olika nivåer baserat på hur många trophies man får och hur många fullprisspel man köpt, och något som fått ett blandat mottagande är att spelare på nivå fyra i vissa länder ska få prioriterad hjälp från Playstations chattsupport.

Vissa menar att "nybörjare" snarare borde få mer hjälp än personer som redan spelar mycket och troligen har bättre koll, medan andra inte tycker att det är konstigt att Playstation prioriterar stammisar.

Mer info om programmet hittar ni här.