Efter en försening är det till slut dags för Warhammer 40,000: Darktide att släppas i november, men innan dess vankas det ett slutet betatest nu i oktober. Lagom till det har vi fått vad vi får anta är den första av flera klassvideor som går igenom de olika karaktärer vi kan spela som. Först ut är Zealot: Preacher.

I spelet får man först välja en av fyra arketyper arketyp: zealot, veteran, psyker eller ogryn, som kan skräddarsys med olika bakgrundshistorier och annat. Zealots följer blint The Emperor of Man och håller ständigt koll efter kätteri, med en förkärlek för hammare, yxor och en och annan eldflamma.

Preacher-klassen är i sin tur karaktärer som längtar efter döden, men som kämpar vidare eftersom kejsaren så önskar. Klassen riktar in sig på närstrider och kan svinga närstridsvapen snabbare än andra, men startar även med en autopistol. Dess specialförmåga låter den rusa fram till en fiende eller en allierad som behöver hjälp, eller bara ta sig bort från fiender för att sätta sig i säkerhet. Den gör dessutom mer skada ju lägre hälsa den har.