Nyfikna spelare har under en tid kunnat delta i det öppna betatestet av EA App – den pc-klient som ska agera ersättare åt Origin och som under flera år var den klient vi var tvungna att använda för att spela deras spel. Och nu är EA App mer eller mindre färdig, vilket innebär att Origin snart kommer att försvinna.

De beskriver EA App som den snabbaste och lättaste pc-klient de någonsin skapat, och den smidiga designen påstås göra det enkelt att hitta de spel och det innehåll man letar efter. Den erbjuder även funktioner som mer eller mindre ska vara standard för såna här klienter, som automatiska spelnedladdningar och nedladdning av uppdateringar i bakgrunden.

Det ska dessutom gå att koppla sitt EA-konto till andra plattformar, som Steam, Xbox och Playstation, för att på så sätt samla vänlistor och annat. Använder man redan Origin så kommer man inom kort att få en inbjudan att gå över till EA App, och spel, sparfiler i molnet, vänlista och annat ska överföras automatiskt. Lirar man på Mac är det Origin som gäller även fortsättningsvis.

EA har ju som bekant börjat återvända till Steam, men många av spelen kräver fortfarande att deras klient är igång. Ett av undantagen blir dock Dead Space-remaken, har EA bekräftat.