Den första trailern till den kommande Mario-filmen släpptes som bekant förra veckan (missa inte Mario 64-varianten), och över lag har den mottagits väldigt väl. De få ord som Chris Prat klämde ur sig som Mario lät dock lite väl ordinära, enligt vissa, och har bland annat jämförts med den franska dubbningen, som låter betydligt mer Mario-lik. Nu stämmer röstskådespelerskan Tara Strong in i kritiken till valet av röstskådis och skriver på Twitter: "Det borde vara Charles."

"Charles" hänvisar givetvis till Charles Martinet, som gjort rösten till Mario i många år, men som endast kommer att vara med i några cameoroller i Mario-filmen. Tara – bland annat känd som rösten till Harley Quinn – följde upp med en till tweet där hon skriver att röstskådespelare lägger hjärta i själ i sina prestationer, drar in massor med pengar till studior och sprider glädje världen över, men att Hollywood inte bryr sig om det. Martinet tackar i sin tur för hennes och andras ord.

Det ska dock sägas att många är nöjda med Chris Pratts röst och påpekar att vi bara hört ett fåtal ord än. Många tror även att det skulle bli jobbigt att lyssna på Martinets Mario-röst i en hel film med mycket dialog, snarare än bara ett utrop här och där. Andra menar i sin tur att Martinet är en skicklig och erfaren röstskådespelare som hade kunnat göra rösten mindre intensiv för att bättre passa filmformatet.

Hur bra rösten i slutänden funkar får vi förhoppningsvis veta i april, då filmen har premiär på många håll i världen. Vi har dock inte fått något spikat Europadatum än.