Techcrunch Disrupt-konferensen är i full gång, och en av de som talade i går var Netflix spelchef Mike Verdu, som även är Facebooks tidigare spelchef. Temat var "Kan spel-streaming bli mainstream?", och utöver en stor skopa PR-snack gav Verdu oss även lite insikt i hur Netflix satsning kommer att se ut inom en överskådlig framtid.

Han sa att de på allvar tittar på att börja erbjuda molnspelande, men betonar att det är något som är meningen att tillföra värde till deras existerande utbud och inte kommer att existera som något som ska konkurrera med spelkonsoler. "Målet är att streamande av spel ska bli ett naturligt sätt att spela, oavsett var man är."

Elefanten i rummet är givetvis Googles tjänst för spelstreaming, Stadia, som inom kort kommer att slå igen portarna. Verdu ser på tjänsten som en teknisk framgång som kombinerats med en problematisk affärsmodell.

Netflix öppnade nyligen sin första egna spelstudio – utöver de existerande studior de köpt – och Verdu uppger att ytterligare en är på väg, denna gång i Kalifornien. Den ska ledas av Chacko Sonny, som bland annat jobbat hos Blizzard med Overwatch.