Halloween i all ära, men årets läskigaste månad kan mycket väl visa sig vara December. Det är trots allt då The Callisto Protocol är tänkt att släppas, och det ser ut som att vi inte behöver oroa oss för förseningar. På Twitter skriver det officiella kontot att spelet nu har gått guld, vilket alltså är branschspråk för att det är redo att släppas.

Bakom spelet står som ni kanske vet Glen Schofeldt, som är en av de huvudsakliga skaparna bakom Dead Space. The Callisto Protocol ser ut att följa i den seriens fotspår – med kapade lemmar och kopiösa mängder blod – utan att för den sakens skulle kännas som en kopia. Spelet utspelar sig på ett fängelse beläget på en av Jupiters månar, där fångarna förvandlats till monster.

The Callisto Protocol släpps alltså till Xbox One, Xbox Series S/X, Playstation 4/5 och pc den 2 december, och det kommer glädjande nog att komma med ett prestandaläge som stödjer 60 fps – gissningsvis på Xbox Series X/S och Playstation 5. Detta till skillnad från spel som Gotham Knights och A Plague Tale: Requiem.