Inget varar för evigt, heter det, och det verkar även gälla Microsofts spelsektion. Xbox-chefen Phil Spencer har flaggat för att det kan bli tal om prishöjningar på företagets spelrelaterade produkter framöver, det vill säga Game Pass, Xbox och spel.

Spencer uttalade sig på Tech Live-konferensen (ordnad av Wall Street Journal) nyligen, och citeras av The Verge - se nedan. Men eventuella kommande prishöjningar blir åtminstone inte av i år.

Vi har hållt nere priset på våra konsoler, på våra spel och på våra prenumerationer. Jag tror inte vi kan göra det för alltid. Jag tror att vi vid någon tidpunkt måste höja några priser på vissa saker, men när vi nu går in i julhandeln tycker vi det är väldigt viktigt att behålla de priser vi har.

Microsoft är så här långt in i den här konsolgenerationen det billiga alternativet. En Xbox Series S blir din för cirka 3 000 kronor och med en Game Pass-prenumeration har du ett par hundra spel tillgängliga för 99 kronor i månaden. Lika mycket kostar Game Pass till pc, och du får det för båda systemen för 135 kr/mån. Njut av de priserna så länge de varar.

Relaterat: i augusti aviserade Sony prishöjningar på 500 kronor för PS5-konsolerna. Både Microsoft och Nintendo kontrade snabbt med att deras priser låg kvar, men givetvis med brasklapp för att det var just då.