Jag vet, jag vet – battle royale är gammal skåpmat. Men Gene Shift Autos koncept är rätt intressant, och efter över fem år i early access är det även relativt polerat. Spelet har hittills kostat en slant att köpa, men den 28 november blir det free-to-play på Steam.

Spelet har tidigare hetat Geneshift, men i och med att det blir gratis byts namnet, och enligt utvecklarna är det delvis för att spelet har förändrats så mycket under årens lopp. Upplägget är bekant om man lirat ett battle royale: många spelare kutar (eller kör) runt på samma karta i hopp om att bli sist kvar. Att döda andra ger en erfarenhetspoäng och stålar, och man kan hitta och köpa ny utrustning.

Eftersom det är GTA-inspirerat finns det även olika fordon att köra runt i, såväl som poliser som gärna sätter käppar i hjulen för en. Inför free-to-play-släppet har de lagt till ett Hardcore-läge för existerande spelare, vilket innebär att de gör 25 procent mindre skada mot nybörjare i utbyte mot att få 50 procent extra erfarenhetspoäng vid slutet av matchen.