Det anrika nyhetsmagasinet Time har korat 2022 års bästa spel, och det är inte utan att de fått till en liten skräll. Elden Ring hamnar nämligen utanför pallen och får nöja sig med en fjärdeplats.

Vinnaren är God of War Ragnarök och Horizon Forbiden West kniper silvret. Så långt allt enligt förväntningarna - dessa tre hör till årets mest hyllade storspel. Mer otippat är The Quarry på tredje plats - inte bara för att det lägger sig framför Elden Ring utan också för att det snittar under 80 av 100 på betygssamlingssiter som Opencritic.

2022 års tio bästa spel, enligt Time:

  1. God of War: Ragnarok

  2. Horizon: Forbidden West

  3. The Quarry

  4. Elden Ring

  5. Stray

  6. The Last of Us Part 1

  7. Sifu

  8. Resident Evil Village: Shadows of Rose

  9. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

  10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Noterbart är att det var omvänt läge i The Golden Joystick Awards förra veckan. Där sopade Elden Ring hem flest utmärkelser, inklusive den tyngsta, medan Ragnarök blev utan utmärkelser. Där korades vinnarna genom publik omröstning.

Listan görs av Time-redaktionen, medan Golden Joystick-utmärkelserna röstas fram av allmänheten. Det är okänt vilken deadline som gällde hos Time. The Callisto Protocol var gissningsvis inte med och tävlade eftersom recensionsembargo och release är nu på fredag, den 2 december.

På FZ håller vi på traditionerna och korar både Årets spel och Läsarnas årets spel dagarna innan jul. Det senare röstas fram av er läsare - mer info kommer i mitten av december.