I Kanada stämmer tre föräldrar Epic Games för att deras barn blivit beroende av spelet Fortnite. Enligt BBC News så sitter hellre barnen och spelar hellre i stället för att äta, duscha och sova. Juristen Alessandra Esposito Chartrand från advokatfirman som skickat in stämningen, jämför spelet med tobak.

"Our motion was heavily inspired by the tobacco motion just in terms of what we were alleging,"

Domaren Sylvain Lussier som godkänt stämningen håller även han med om jämförelsen. Han drar även paralleller till hur tobak en gång ansågs ofarligt men ses ur ett annat ljus idag.

"The harmful effect of tobacco was not recognised or admitted overnight,"

Epic Games själva lägger ansvaret på föräldrarna och att de har tillhandahållit verktyg för dem att hålla koll på sina barn. De säger också att de kommer ta striden i rätten.

"Parents can receive playtime reports that track the amount of time their child plays each week, and require parental permission before purchases are made,"

"We plan to fight this in court. We believe the evidence will show that this case is meritless."

Enligt techacake.com har Fortnite ungefärligt 80 miljoner aktiva spelare varje månad. Men mängden spelare innebär ju inte automatiskt att spelet är skadligt. Sen finns det förstås en klick spelare i dessa 80 miljoner som säkerligen är beroende av spelet på ett skadligt vis. Vi får se hur detta spelas ut i rätten.