Klockan 15.00 idag släpper embargot för Forspoken-recensioner, inför releasen till pc och PS5 imorgon. Du ska dock inte räkna med att kunna läsa en ocean av recensioner eller ta del av mycket Youtube-tyckande. Av allt att döma låter Square Enix få recensera spelet innan release.

FZ hinner inte få ut sin recension (vi jobbar på att du ska läsa den så snabbt som det är rimligt), och inte heller den internationella spelsajten VGC ser ut att kunna publicera sitt omdöme.

Twitter-profilen Skill Up skriver: "Har nu hört från (cirka) sju stora publikationer/recensenter som inte fått en recensionskod", och menar att dessa "begränsade koder" är ett tecken på att något är väldigt fel. Andy Robinson, redaktör för och ägare av Video Game Chronicles, tweetar att det faktum att de inte fått kod är "extremt sällsynt", och att vi ska "tolka det hur vi vill".

Hur många tolkar Square Enix påstådda recensions-undvikande innan release är givet.

Forspoken har närmast präglats av en slags "anti-hype" och rapporteringen innan release har knappast varit en glädjefest. Samma tendens ser vi i FZ:s kommentarsfält. Hypen är.. meh?