I oktober 2008 släpptes Dead Space, ett spel som influerades av både Silent Hill-serien och Resident Evil 4 men som blev sin egen köttiga sci-fi-skräck. På fredag släpps remaken, och den blir minst lika otäck som originalet. Ja, åtminstone om vi ska tro en av remakens utvecklare.

David Robillard, technical director, är knappast opartisk. Han hävdar dock i en Play-intervju (via Gamesradar) att han inte kan spela det på kvällarna med hörlurar, då det är "för jävla läskigt".

Robillard lyfter inte bara det visuella utan hävdar att hela paketet är en prövning för vuxenblöjan. Det hade varit möjligt på exempelvis Playstation 4, men den nya hårdvaran tar det till nästa nivå.

These things, you know, could have been done on PS4, but not to the level we're doing them today. And they really add a lot to this sort of genre and make the whole kind of experience come together even more.

EA pressade Dead Space alltmer mot action innan luften gick ur serien i Dead Space 3. Det återstår att se om Dead Space är tillbaka för att stanna eller om detta blir en isolerad titel.