Den 21 februari är det dags att tampas med AI, robotar och mutanter i Atomic Heart. Spelet har sett riktigt häftigt ut, inte minst sett till sin säregna stil, och nu har vi fått en trailer som går igenom spelets grundläggande premiss, varför robotarna agerar som de gör och vad vårt uppdrag är.

Utöver det har vi även fått de slutliga systemkravan för pc-versionen, som faktiskt ser rätt snälla ut. På den "rekommenderade" nivån är det till exempel bara ett RX Vega 64 eller ett GTX 1080 som krävs på grafikkortssidan, medan man klarar sig med en processor i höjd med Ryzen 7 2700X eller en i7 7700.

Exakt vilken grafiknivå man kan vänta sig med denna hårdvara berättar de inte, men på sin höjd ska man nog räkna med 1080p, 60 fps och medelinställningar. Spelet kommer givetvis att stöda betydligt högre upplösningar och dessutom ray tracing-effekter, men för det lär det krävas betydligt fler hästar under huven än vad systemkraven nämner.

Den 21 februari släpps alltså Atomic Heart till pc, playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series X/S, och inkluderas även i Game Pass.