Folk med begränsat tålamod och en hundralapp över har kunnat köpa sig tre dagars tidigare tillgång till Hogwarts Legacy. Och det har många nappat på - efter för-premiären i tisdags har trollkarlsspelet som mest haft 489 000 spelare samtidigt på Steam.

Den tidiga versionen kostar 10 euro mer, så spelmakarna tjänar i runda slängar 50 miljoner kronor på vår iver att få spela så fort som möjligt.

I skrivande stund spelas det av drygt 250 000 människor. Fler än antalet GTA V-spelare, och Steams femte mest spelade titel. Ingen dålig siffra, med andra ord.

Siffrorna kommer från tredjepartssiten SteamDB. De använder Valves officiella siffror, men till skillnad från moderbolaget kan man redovisa Hogwarts Legacy-siffrorna redan nu, trots att de normalt (och av Steam) släpps först efter att spelet släppts skarpt. Vilket i detta fall sker i morgon, den 10 februari.

Blir högintressant att se hur många som spelar det i helgen.

Att många längtat efter denna Harry Potter-släkting har stått klart sedan länge, och när recensionerna ramlade in i måndags visade det sig även att utvecklarna gjort ett riktigt bra jobb: 4 av 5 från FZ, och höga betyg också från andra recensenter.