Hogwarts Legacy har trollat fram både eminenta betyg och stora spelarskaror, men har även varit drabbat av sin beskärda del buggar och framför allt prestandaproblem på pc. Nu har Avalanche Software släppt en mindre uppdatering till spelet, som bland annat ska mosa buggar och förbättra prestandan.

Detta gäller dock bara för pc och Xbox Series X/S, eftersom "oväntade problem" lett till att Playstation 5-uppdateringen försenats med några dagar. Tyvärr verkar det inte som att detta är mirakeluppdateringen som många pc-spelare hoppats på. En del rapporterar något bättre bilduppdatering, men många lider fortfarande av irriterande hack i bilden och Hogsmeade kör fortfarande prestandan i botten även på starkare maskiner.

Buggen där man kan råka låsa upp ett specifikt lås i ett tjuvskyttsläger för tidigt och därefter inte kunna gå vidare i en uppdragskedja som kräver att man låser upp just det låset har heller inte fixats. Stöter man på en stor bur i ett tjuvskyttsläger norr om Upper Hogsfield kan det därför vara bra att låta den vara fram tills att man faktiskt skickas dit i uppdraget.

Kompletta "patch notes" hittar ni här.