Dusten mellan Bungie och fusksäljaren Aimjunkies började under 2021, när de förstnämnda stämde de sistnämnda för att ha tillhandahållit prenumerationer på fusk till Destiny 2. De stötte inledningsvis på patrull, eftersom Aimjunkies hävdade att de inte hade kopierat spelets kod, utan skapat något eget. Bungie vidhöll dock att Aimjunkies utfört baklängeskonstruktion (reverse engineering) för att skapa fusken.

Aimjunkies svarade med en egen stämning, där de hävdade att Bungie olagligt tagit sig in i en av deras datorer för att leta bevis. Domstolen godtog dock inte denna stämning, eftersom Aimjunkies inte hade några konkreta bevis, och nu har Bungie till slut vunnit ytterligare en seger mot fuskarna.

I januari dömde nämligen en domstol Aimjunkies att betala totalt 4 396 222 dollar till Bungie, vilket motsvarar runt 45 miljoner kronor. Med detta i bagaget är siktet nu satt mot ytterligare en fusksäljare, Lavicheats, som Bungie stämmer på 6,7 miljoner dollar, motsvarande nästan 70 miljoner kronor (2 000 dollar för varje nedladdning av fusket).